zaterdag 1 maart 2014

Na een hectische periode terug wat tijd gevonden om hier nog wat vorderingen te posten. Zal al beginnen met de intussen volledig afgewerkte tafel.

Het was de bedoeling om te tafel te koppelen aan de trapdraaibank door middel van houten schroefdraad spindels. Daar kon ik sommige testexemplaren voor gebruiken, maar heb er ook een paar speciaal voor dit doel moeten fabriceren. Gelukkig is dit met de nieuwe aanwinst geen enkel probleem meer.
Het tafelblad komt langs één zijde op een console te steunen die op zijn beurt zit vast geschroefd aan de trapdraaibank. De andere zijde van de tafel steunt op een overmaatse schroefspindel en word daarop vastgeklemd met twee moeren.

Dit alles zorgt ervoor dat het op- en afbouwen razendsnel kan gebeuren en dat alles heel compact weg te stouwen is.


Bout plus moeren.

Een GROTE bout.

De complete steunpoot, met stelbouten.

Koppeling tussen tafelblad en draaibank.

Het complete plaatje.
1 opmerking:

  1. Goh wat ziet dat er gaaf uit zeg, alleen ben ik niet zo gek op die houten dingen. Ik had een keukenblad van hout en na een tijdje zag die er niet meer uit. toen heb ik een keukenblad besteld via http://keramiekwerkblad.be/keukenblad/ geloof ik en dat werkt een stuk beter moet ik zeggen. ook al hou ik niet zo van die houten dingen vind ik het er gaaf uit zien

    BeantwoordenVerwijderen