vrijdag 1 november 2013

Raar werkblad.

Een tijd geleden een portie gezaagd hout gekregen met serieus wat boorgaten van insecten erin. Maar na het meeste aangetaste (spint)hout verwijderd te hebben zat er toch nog heel wat bruikbaars tussen.
In die stapel hout zat ook een scheefgegroeid stammetje Noten, gezaagd op duimse planken.  Bij het zien van dat gezaagd hout dacht ik meteen aan een tafelblad gemaakt uit dat kromgegroeide hout, en met een vorm die bepaald werd door het draadverloop ervan.

Deze week wat tijd gemaakt om uit vier kromme planken een organisch gevormd werkblad te fabriceren. Dat is boven verwachting gelukt vind ik, een lichte S-curve met  afgeronde uiteinden als uiteindelijke vorm, en een hele mooie tekening in het hout die de vorm accentueert.

Het geheel gaat dienen als uitbreiding van de trapdraaibank, dit onder de vorm van een aangebouwd werkblad. Een paar overmaatse draadspindels gaan dienen als onderstel, maar daarover later meer.

Een eerste proeve,  maar nee, te breed.

Mal en contramal, nodig voor het voegen.

De delen gevoegd.

een vloeiende vorm, maar toch tand en groef verbinding.

Het afgewerkte blad in de lijnolie.

Idem voor de onderzijde.

Als primeur vind je hier een filmpje van het freeswerk, http://youtu.be/hw91lfXYUtQ Mijn eerste geregisseerde film:-)1 opmerking:

  1. Met veel plezier - en een beetje jaloezie - kijk ik naar je houtkunsten. Knap wat je met elementaire bouwmaterialen in elkaar weet te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen